dec 4, 2013

Lesmateriaal van Graviant: handzaam en kleurrijk opgeborgen!


Graviant is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van diverse leermiddelen. Zij lopen door hun vele jaren ervaring voorop op het gebied van o.a. ADHD, Autisme, Dyslexie, Dyscalculie, Hoogbegaafdheid en Sociale vaardigheden. Een belangrijk motto bij Graviant is 'leren vanuit de gedachte van het kind'.

Voor hun lesmateriaal 'Op weg naar rekenen' (een evidence-based remediërend programma voor kleuterrekenen) zocht Graviant een opbergoplossing. Het moest een uniek product worden: handzaam kleurrijk en nuttig. Met die vraag is Graviant bij Jacobs Presentation Products terecht gekomen. Jacobs presenteerde een set bestaand uit een ringband, koffer en flipover voor het lesmateriaal 'Op weg naar rekenen'.

Naast de opbergproducten heeft Jacobs ook het spelbord geleverd voor het spel 'Rondje open kaart'.
Een bordspel voor jongeren met ADHD, PDD-NOS of inadequaat sociaal gedrag. Een belangrijke drijfveer bij het ontwikkelen van dit spel was om niet over, maar met de jongere zelf te praten over zijn of haar problematiek.

Het spelbord is helemaal gemaakt van karton. Omplakt met aan de ene zijde bedrukt papier en aan de onderzijde verstevigd met linnen. Het spelbord is uit twee delen karton gemaakt en scharniert op het papier en aan de achterzijde op het linnen. Het spelbord kan dus mooi plat verpakt worden, doordat het geheel goed dubbel gevouwen kan worden. Een fraai stukje vakwerk dat Jacobs graag leverde aan Graviant.

Nieuwsbrief

Op de hoogte van nieuwe producten blijven? Schrijf nu in op onze nieuwsbrief.