jul 21, 2014

De populairste covermaterialen van Jacobs: Polypropyleen, pvc en karton


Jacobs Presentation Products heeft een zeer divers assortiment aan opbergproducten. Elk opbergproduct wordt met gewenst materiaal bekleed. Dit zorgt voor enorm veel diversiteit en mogelijkheden bij het maken en vormgeven van presentatiemiddelen. De drie meest populaire covermaterialen voor opbergmiddelen zijn polypropyleen, pvc en karton.

Veelzijdig covermateriaal
Polypropyleen is een veelzijdig kunststof dat vooral in de jaren 80 erg populair was. Dit materiaal kom je tegen in jerrycans, auto-onderdelen, plastic meubelen en tapijt. Maar is ook uitstekend te gebruiken als covermateriaal voor opberg,- en presentatiemiddelen.

Polypropyleen wordt in diverse kleuren geleverd. De melk transparante kleur is één van de meest gebruikte varianten, lekker retro. Presentatiemiddelen met polyprop zijn af te werken met een zeefdruk. Een groot voordeel van dit materiaal is dat het gemakkelijk te recyclen is.

Kleurrijk en goedkoop covermateriaal
Pvc is een relatief goedkoop en eenvoudig te bewerken materiaal. Het wordt onder andere gebruikt in behang, zeil, speelgoed, regenkleding en ook dit kan dus voor presentatiemiddelen worden gebruikt.

Pvc, ook wel flexibele kunststof folie genoemd, kan in vrijwel elk denkbare vorm gegoten worden. Ook de kleurvariatie is enorm. Het resultaat in opbergproducten is dan ook verrassend kleurrijk en mooi in contrastkleuren.

Meest populaire covermateriaal
Karton is het meest bekende en waarschijnlijk meest voorkomende materiaal. Karton wordt vaak ingezet als kernmateriaal voor presentatie,- en opbergproducten. Deze worden vervolgens omplakt met ander materiaal, waaronder polypropyleen of pvc.

Het is tegenwoordig helemaal in om eco karton te gebruiken als kern- en covermateriaal, simpel maar effectief. Het kan naar wens worden gemaakt met een zeefbedrukking of foliepreeg. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze of andere covermaterialen? Neem contact met ons op.

Nieuwsbrief

Op de hoogte van nieuwe producten blijven? Schrijf nu in op onze nieuwsbrief.