jan 19, 2015

Koninklijke Bibliotheek viert nieuw hoofdstuk met welkomstbox van Jacobs


De Koninklijke Bibliotheek in Den Haag is de nationale bibliotheek van Nederland. Hier komen dagelijks mensen en informatie samen. De duurzame toegang tot digitale informatie in (inter) nationaal verband wordt hier bevorderd en is volop in ontwikkeling.

Ontdekken, bewaren en delen

De Koninklijke Bibliotheek (KB) is per 1 januari begonnen aan een nieuw hoofdstuk. Een hoofdstuk dat de bibliotheekwereld zal veranderen. Met de invoering van de Bibliotheekwet (Wsob 2015) heeft de KB een regisseursrol in het stelsel van openbare bibliotheken gekregen. De belangrijkste opgave is de ontwikkeling van een nationale digitale bibliotheek – samen met partners in het netwerk.

Miljoenen mensen vinden hun weg via het internet naar al het moois en interessants wat de KB voor hen bewaard. Jaarlijks komen 90.000 bezoekers door de KB deuren. Waar het bij de bibliotheek voornamelijk om gaat is het ontdekken, bewaren en delen van kennis. Toegankelijkheid, duurzaamheid, innovatie en samenwerking zijn kernwaarden van de KB.

Welkomstpakket KB

De KB verwelkomt in januari ruim 100 nieuwe medewerkers. Om alle medewerkers op de hoogte te stellen van de nieuwe taken heeft de KB een welkomstpakket ontwikkeld met corporate- en interne informatie. Jacobs verzorgde de opbergbox met eigen ontwerp waarin dit pakket aan de medewerkers wordt verspreid. Op de opbergbox zijn de verschillende taken van de KB verbeeld. De box zal tevens als relatiegeschenk worden ingezet.

Klik hier voor meer informatie over de KB

Nieuwsbrief

Op de hoogte van nieuwe producten blijven? Schrijf nu in op onze nieuwsbrief.